duminică, 21 aprilie 2013

LIGHTS OFF sau CE SE INTAMPLA CAND STINGI LUMINA

 
LIGHTS OFF - ulei/acrylic/panza ,80/120 cm, 2013
 
Umbla vorba cum ca in cazierul oricarui artist trebuie sa existe arta din nevoie interioara. Adica pe langa minunatele situatii cand o vecina te roaga sa-i pictezi fumos caloriferul mai trebuie sa ai si porniri artistice aparent gratuite in care sa-ti invingi demonii prin acturi artistice.
Deci lucrarea asta se vrea exact opusul pictarii caloriferului.
Pictarea a inceput pe fondul unui reviniment imagistic care salasluie cam din adolescent, cand am vazut prima oara niste fotografii cu John Lennon si Yoko Ono stand in pat asa, frumos, sa-i vada toata lumea. Am aflat ulterior ca daca i-am vazut io, sigur i-a vazut toata planeta. Ce m-a nedumerit pe atunci, situatie neelucidata pana astazi, era "albul" ce domina imaginile cu pricina, atitudinea personajelor si un scaun gol.
Albul asta avea ceva nefiresc, tipa din toti bojocii, era artificial........ parerea mea.
Fotografia cu cei doi a fost facuta la Amsterdam in hotelul Hilton, intr-o zi din luna lor de miere cand soarele batea puternic si becurile stralucea.
Pentru doritori: daca tastati pe "google" la "images" urmatoarele cuvinte - "john lennon bed peace" va aparea si fotografia originala  si acolo poate fi judecata in cunostinta de cauza impresia mea.
ATENTIE LA SCAUN !
Mai mult, orisicare doritor poate copia imaginea si poate incerca sa faca ce am facut eu cu pensula, folosind un program de prelucrare imagini (chiar si cu Microsoft Word) - adica sa STINGA LUMINA.
 
Astfel, explicatia este simpla: am incercat sa sting lumina, sa vad si io ce se intampla dupa aceea.
 
Urare/sfat: ascultati Beatles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu