luni, 18 iunie 2012

JUCARII CRESTINESTI

Mai mereu lucrurile cele mai simple si familiare trec neobservate pe langa noi sau, mai corect spus, trecem noi pe langa ele fara sa le mai acordam atentie.

De la premiza asta am pornit o serie de lucrari care au devenit "jucarii printre jucarii".
Primul pas a fost sa observ mai atent gestul unora dintre noi de a-si face cruce. Tinem trei degete impreunate si trasam in aer niste linii. Gestul in sine nu este o joaca si a devenit un reflex cu resorturi care difera de la persoana la persoana.

Ca sa nu par prea profund, trebuie se spun ca ideea de "trei" combinata cu frumusetea sculpturala a degetelor impreunate m-a facut sa creez cateva structuri piramidale.

Al doilea pas a fost ca prima dintre jucarii a avut mare succes in fata propriului meu copil (Ilinca).
Cum am ajuns acasa cu obiectul (veneam cu el de la intreprindere unde asudasem la conceptia lui) Ilinca a spus:"Asta este a mea". Am incercat sa inteleg de ce a vrut ea sculpturica. Pai, este colorata, iar copiii gasesc, de felul lor, rosturi oricarui lucru si intr-un fel intotdeauna surprinzator.
Al treilea pas a fost facut chiar de Ilinca si anume a pus sculpturica intre jucarii, unde de fapt ii era locul.

Atunci am realizat ca pot face niste sculpturi-jucarii al caror aspect sculptural, cult dispare daca nu sunt expuse in scortoasa atmosfera a unei expozitii.

Gata cu vorbareala si rezultatul este aci prezentat.
Pentru belit ochii si joaca mintii.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu